Du kan besøge vores nye facebook side

Du vil være i stand til at se nyheder og nyeste tilbud fra Beauty-Smile, når du kan "lide" vores facebook side.

På "Synes godt om" knap, eller klik på "X" knappen for at lukke denne rude.

Velkommen til Beauty-Smile

Paradentose - Forebyggelse og behandling mod paradentose

Paradentose
Paradentose er en sygdom, hvor tænder bliver løse, og som mange mennesker får. Begyndende paradentose giver sjældent symptomer og kan ikke ses, men udvikler sig langsomt.


Paradentose er en betændelsestilstand i kæbebenet, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at kæbebenet langsomt forsvinder og når processen er langt fremskreden, begynder tænderne at blive løse.


Paradentose er en voksen-sygdom og begynder typisk først i midten af 30'erne. Hvis yngre personer får paradentose går tandløsningen ofte ekstra hurtigt og kræver derfor en endnu bedre mundhygiejne, hyppige tandlægebesøg og behandling med antibiotika.

 

Udsatte personer
Alle kan få paradentose og de fleste mennesker får det på et tidspunkt i livet. Der er dog nogle risikogrupper, som skal passe ekstra meget på:

 

Kvinder som er gravide:
Paradentose udvikler sig ofte hurtigere

 

Rygere:
Har ofte en øget risiko

 

Nedsat immunforsvar:
Modstandskraften overfor bakterier, som sidder i belægningerne på tænderne, er nedsat. Mange får nedsat immunforsvar som følge af stress og der findes også en del medicin som nedsætter immunforsvaret eller øder risikoen for paradentose.

 

Diabetis (sukkersyge):
Mange diabetikere har en øget risiko – specielt hvis blodsukkeret svinger meget.

 

Mundtørhed:

Mundtørhed øger risikoen for huller i tænderne og ofte også udviklingen af paradentose. At nogle har stærke tænder, uden at have en god mundhygiejne og andre har ”dårlige” tænder selv med en god mundhygiejne er generisk og hænger sammen spyttes evne til at rense munden eller ”dræbe” bakterier.

 

Begyndende paradentose
Paradentose starter som en betændelse i tandens støttevæv (tandkødet) og skyldes bakterier, som kommer efter madrester på tænderne. Så snart betændelsen når til et stadig, hvor kæbebenet angribes kaldes det paradentose.

 

Symptomerne er tandløshed og kan forinden erkendes ved blødninger og ømhed efter tandbørstning og spisning.

 

Det er ofte tandlægen der opdager, at man har begyndende paradentose. Tandlægen opdager ofte dette, da afstanden fra tandens emaljekant og til kanten af tandkødslommen er øget. Afstanden måles via røntgenbilleder. Er lommerne mere end 3 mm dybe er der tale om begyndende paradentose.

 

Behandling mod paradentose
Der er stor forskel på behandlingsmulighederne afhængig af, hvor fremskreden paradentosen er.

 

Almindelige forebyggende og ved let fremskreden paradentose er:

 

God mundhygiejne (fjernelse af bakterier/belægninger) via tandbørstning, anvendelsen af tandstikkere og tandtråd (tandbørstning er ikke nok) og kost uden sukker, herunder tandbørstning efter hvert måltid.

 

Regelmæssige tandlægebesøg (hvert halve år), hvor tandsten og belægninger på tandkroner fjernes. Det er desuden vigtigt ikke at have huller, knækkende tænder m.m., hvor madrester kan sidde fast og bakterier kan trives.

 

Fremskreden paradentose:
Også her er en god mundhygiejne (se ovenstående) vigtig, så paradentose ikke udvikler sig mere. Ellers er mulighederne:

 

Operation på angrebne tænder, hvor tandkødet fjernes, så det bliver nemmere at holde tænderne rene, da tandkødslommerne er mindre.

 

Skylning af tandkødslommerne med chlorhexidin (desinficerende væske) og metronidazol (antibiotika gel). Skal foretages med 1-2 ugers mellemrum.

 

Det vigtigste er at opdage paradentose i tide, og derefter holde en god mundhygiejne. Har du først mistet en eller flere tænder er de muligt at få en protese og hvis kæbebenet er stort nok evt. et implantat, men også her er det yders vigtig med en god mundhygiejne. Der gives ofte 10 års garanti på implantater, men ingen tandlæge vil give garanti til patienter med fremskreden paradentose, hvis patienten ikke overholder tandlægens anvisninger.

 Facebook side
Referencer

Karla og Kristian Andersen (Stettin)

"Effektiv start på tandbehandlingen straks efter ankomsten med undersøgelse af tænderne og fastsættelse af pris og øjeblikkelig igangsættelse af behandlingen ved venlige, meget professionelle engelsktalende tandlæger, som ovenikøbet sørgede for  at bestille særdeles billig taxatransport til os, når vi skulle til og fra klinikken. Bare super!..."
Læs mere »

Flemming Larsen (Stettin)

"Tandlægen taler engelsk, forklarer grundigt alt hvad der skal gøres og er altid i godt humør, så man føler sig helt afslappet og i trygge hænder. Prisen blev en del under halvdelen af, hvad det ville koste i Danmark, og man kan få tilskud gennem sygesikringen, og ”Danmark” på lige fod som i Danmark..."
Læs mere »

Anni og Søren (Stettin)

"God oplevelse med Beauty-smile... Efter 4 dage hos tandlægen, kom dagen for afregningen, hvad der også var en god oplevelse, under ½ pris... kan varmt anbefale Beauty-smile v/Jesper Rainer..."
Læs mere »

Bodil Frank (Krakow)

"Jeg kan meget varmt anbefale at tage til Beauty-Smile og få lavet sine tænder. Det er ikke sidste gang jeg tager derned. Krakow er jo også værd at besøge i sig selv, at man så kan få sine tænder ordnet samtidig, ja så er rejsen jo gratis..."
Læs mere »

Andre referencer

Læs mere »